Informatie

Taarten

Ik maak mijn taartjes  van luchtig biscuitdeeg dat is een luchtige cake maar dan zonder boter, die is er ook in de chocolade variant.

De taarten vul ik standaard  met twee lagen overheerlijke merengue crème   en  met een laag   confiture. De taarten bekleed ik met  fondant  van een uitstekende banketbakkers kwaliteit met een zachte subtiele vanille smaak.

Een mooie taart word ook speciaal voor jou ontworpen aan de hand van de taart wensen  geen taart is hetzelfde. Een speciaal ontworpen Taart  kost een hoop tijd ,daarom kosten ze ook meer.

 

Op speciaal verzoek maak ik ook lactose/glutenvrij.

Smaken :                      Luxe Vullingen:pippi taart

*Aardbei                       *Bokkepootjes       

*Vanille                         *Champagne

*Witte chocola               *Oreo

*Bruine chocola             *Snickers

*Kersen                         *Kitkat

*Frambozen                  *Rum/Rozijnen

*Passievruchten            *Amaretto

*Citroen                         *Cookies

*Caramel                       *Kersenbonbon

*Salted Caramel             *Vers fruit

*Cola                               * Mars

*Zomer Peertjes

*Banaan

*sinaasappel

*Kokos

 

Bewaren

De ideale temperatuur voor een taart is ongeveer 15 graden. Een taart met fondant hoeft, afhankelijk van de gebruikte vulling, dus niet in de koelkast. Een koele ruimte is voldoende.

Ik maak voornamelijk gebruik van vullingen die langere tijd buiten de koelkast kunnen.

Wanneer het vanwege de vulling toch noodzakelijk is om de taart in de koelkast te bewaren, let er dan op dat er geen sterk ruikende producten in de koelkast liggen zoals bv salami, ui of vis.

Deze kunnen de smaak van de taart nadelig beïnvloeden.

Wanneer je de taart uit de koelkast haalt bestaat de kans dat deze door het temperatuurverschil gaat ‘zweten’. Laat de taart rustig drogen, dus niet aankomen, de condens verdwijnt na een uurtje buiten de koelkast vanzelf. De taart blijft 2 à 3 dagen goed indien deze zoals beschreven bewaard wordt.

Wilt u informatie  wat de mogelijkheden zijn……kijk even op het contact formulier